Διεθνή

Σε ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων της προχωρά η ERGO Γερμανίας

1 δις ευρώ θα επενδύσει η ERGO Γερμανίας μέχρι το 2020 προκειμένου να εκσυγχρονίσει τoν τομέα της πληροφορικής της, με στόχο, όπως ανακοίνωσε, να θέσει τα θεμέλια της ψηφιοποίησης των δραστηριοτήτων της. Η κίνηση αυτή, ωστόσο, θα οδηγήσει στην απώλεια περίπου 1.800 θέσεων εργασίας στη Γερμανία.

«Το πρόγραμμα Στρατηγικής του Διευθύνοντος Συμβούλου της ERGO Markus Riess θα εξασφαλίσει ότι η ERGO μπορεί και πάλι να γίνει μια ισχυρή πηγή εσόδων για τη Munich Re», δήλωσε ο κ. Nikolaus von Bomhard, Διευθύνων Σύμβουλος της Munich Re και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ERGO.

Ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO και μέλος του ΔΣ της Munich Re, κ. Markus Reiss, σχολίασε σχετικά: «Αξιοποιούμε τις ευκαιρίες ψηφιοποίησης, για να εξασφαλίσουμε ένα επιτυχημένο μέλλον για την ERGO».

Με την ενοποίηση των οργανισμών πωλήσεων και περιορίζοντας το κόστος διαχείρισης, η ERGO σχεδιάζει να μειώσει το κόστος της σε ακαθάριστη βάση κατά περίπου €540 εκατ. (περίπου €280 εκατ. καθαρά) μέχρι το 2020.

Για τους πελάτες που χρησιμοποιούν τόσο on-line όσο και off-line κανάλια, η ERGO θα αναπτύξει τα κατάλληλα προϊόντα που θα είναι σε απευθείας σύνδεση και θα προβλέπουν ταχείς και αποτελεσματικούς χρόνους απόκρισης, ενώ θα συμπληρώνονται από προσωπικές συμβουλές, είτε online είτε επιτόπου. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν μόνο online κανάλια για τις ασφαλιστικές ανάγκες τους θα έχουν στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες μιας αμιγώς ψηφιακής ασφαλιστικής εταιρείας με το δικό της σήμα, που θα δημιουργήσει η ERGO το 2017. Το πρώτο προϊόν θα αφορά στον κλάδο αυτοκινήτου.

Από το 2021 το αργότερο, η ERGO αναμένει ετήσια καθαρά κέρδη που θα συνεισφέρουν στα αποτελέσματα της Munich Re περισσότερα από €500 εκατ. σε μακροπρόθεσμη βάση. Λόγω των επενδύσεων που αναλογούν στο 2016, τα αποτελέσματα της ERGO για το τρέχον οικονομικό έτος θα είναι ελαφρώς αρνητικά. Αυτό είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Munich Re στα αποτελέσματά της που δημοσιεύτηκαν για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Η εταιρεία εκτιμά ότι στα χρόνια που ακολουθούν, οι αποταμιεύσεις και τα πρόσθετα πιθανά κέρδη θα αντισταθμίσουν όλο και περισσότερο τις επενδύσεις.

Για το 2017, η ERGO αναμένει τα αποτελέσματά της να επιστρέψουν σε ένα σαφώς θετικό επίπεδο.

Τα εφάπαξ έξοδα που αναλογούν στο 2016, τα οποία θα έχουν αντίκτυπο ύψους περίπου €300 στα αποτελέσματα της ERGO, έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην πρόβλεψη της Munich Re για τα καθαρά κέρδη ύψους €2,3 δις του τρέχοντος έτους. «Όπως πάντα, ο αριθμός αυτός εξαρτάται από τις αξιώσεις που τελικά θα εγερθούν, τις επιπτώσεις του ισχυρού νομίσματος ή τις κινήσεις της κεφαλαιαγοράς, από σημαντικές αλλαγές στις δημοσιονομικές παραμέτρους αλλά και άλλους ειδικούς παράγοντες», επισημαίνεται σχετικά.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας