Μελέτες

Παραγωγή ασφαλίστρων Α’ εξαμήνου 2015

Στο πλαίσιο της μηνιαίας καταγραφής της εξέλιξης της Παραγωγής ασφαλίστρων, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) εκπόνησε μελέτη για την Παραγωγή Ασφαλίστρων α΄ εξαμήνου (Ιανουαρίου – Ιουνίου) 2015. Στην έρευνα συμμετείχαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95,8% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση πλήρη στοιχεία της αγοράς έτους 2014).

 

Από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των ανωτέρω εταιριών για το α΄ εξάμηνο του 2015 με τις αντίστοιχες του 2014 προκύπτει ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίασε αύξηση 1,8%, η οποία αναλύεται ως εξής :

    Αύξηση 15% στις Ασφαλίσεις Ζωής, η οποία οφείλεται κυρίως στα προϊόντα Ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις (unit linked).
    Μείωση 9,1% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών που οφείλεται κυρίως στον Κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων. Ειδικότερα, η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων κατέγραψε μείωση -16,5%.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε : «Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 η ανάπτυξη εργασιών για την ελληνική ασφαλιστική αγορά ήταν ενθαρρυντική καθώς οι Ασφαλίσεις Ζωής ήταν συνεχώς σε θετικό πρόσημο. Επίσης, οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών τον Ιούνιο κατέγραψαν αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων (2,4% σε μηνιαία βάση) -για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2013. Βέβαια, οι επιπτώσεις της τραπεζικής αργίας και των capital controls που επιβλήθηκαν στα τέλη του Ιουνίου και επέδρασαν αρνητικά στην πορεία της ασφαλιστικής αγοράς δεν περιλαμβάνονται χρονικά στην παρούσα μελέτη, θα διαφανούν, όμως, στις έρευνες των επόμενων μηνών».

Πρόσβαση στη Μελέτη:
http://www.eaee.gr/cms/sites/default/files/oikmel-premium6months2015gr.pdf

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας