Editorial

Οκτώβριος 2012: Με τους αισιόδοξους…

Η αγορά παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον κινήσεις εταιρειών που προσπαθούν να αναδιατάξουν τις δυνάμεις τους, να εμπλουτίσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, να εκσυγχρονίσουν τα προϊόντα τους, να αναδείξουν τη δυναμική τους, να αιτιολογήσουν εν τέλει την ύπαρξή τους και να εμπνεύσουν στους εργαζόμενους, στους πελάτες, στα δίκτυά τους αλλά και στους μετόχους τους το όραμα της προοπτικής.

Είναι για όλους ενδιαφέρουσα η προσπάθεια που συντελείται στην πρώτη ασφαλιστική του τόπου μας, όχι μόνο για την ανακεφαλαιοποίησή της αλλά και για τη συστράτευση του μετόχου με τη διοίκηση της Εταιρείας, με στόχο την ανάπτυξη.

Στην Εθνική Ασφαλιστική επιδιώκεται αναζωογόνηση όχι μόνον της εταιρείας αλλά και της αγοράς.
Στην Chartis παρουσίασαν νέα καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα, με έμφαση στην εξειδίκευση, εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία που διαθέτουν.
Παρατηρούμε τον Ορίζοντα να μεθοδεύει ανάπτυξη μέσω δικτύων και να επιδιώκει, ύστερα από πολλά χρόνια, ευρύτερες στρατολογήσεις.
Έμφαση σε πρακτικές που απλοποιούν τις διαδικασίες που υφίστανται οι ασφαλισμένοι μετά το ατύχημα με το αυτοκίνητό τους, προβάλλουν διαφημιστικά στις Ασφάλειες Μινέττα.

Ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης παρεμβαίνει με καταχωρίσεις στον ημερήσιο τύπο και εξαίρει τη χρησιμότητα αλλά και τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Η Αγροτική Ασφαλιστική εξασφαλίζει την ανακεφαλαιοποίησή της από την Τράπεζα Πειραιώς και με ισχυρό όνομα και κερδοφόρα αποτελέσματα διεκδικεί με ισχυρές προϋποθέσεις το νέο της ξεκίνημα.
Η Generali, με την πολιτική των κινήτρων που σταθερά υπηρετεί, έστειλε το δίκτυό της φέτος στην Ισλανδία…

Η αγορά παρακολουθεί τους πιο πάνω αλλά και άλλους, που μπορεί να μας διαφεύγουν. Παρακολουθεί, όμως, και αυτούς που αδρανούν ή γκρινιάζουν ή επιμένουν σε μοναχικές επιλογές, χωρίς τη σύζευξη του πρέποντος για την προώθηση του Θεσμού.
Θεσμού, που η κοινωνία έχει ανάγκη και η οικονομία …κάψιμο! Θεσμού, που οι ασφαλιστικές εταιρείες υπηρετούν και επιβεβαιώνουν, τώρα στην κρίση, τώρα στα δύσκολα, ότι μπορεί να εισφέρει και σε ατομικό, και σε κοινωνικό, και σε εμπορικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.
Δεν είναι μόνον οι αποζημιώσεις που καταβάλλουν σήμερα, στης ανέχειας τον καιρό, οι ασφαλιστικές εταιρείες. Είναι και οι θέσεις εργασίας, και οι ευκαιρίες απασχόλησης, και οι φόροι που εισφέρουν, και η τεχνογνωσία που εισάγουν, και οι επενδύσεις που πραγματοποιούν.
Όσες ασφαλιστικές αδρανούν ή καιροφυλακτούν, ελάχιστες ευτυχώς, δεν προσφέρουν αλλά και εμποδίζουν το σύνολο της ασφαλιστικής μας αγοράς, η οποία βρίσκεται σε θέση μάχης για τη δικαίωση του Θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, που είτε από μόνος του είτε συμπληρωματικά έχει δυνατότητα για λύσεις ατομικές και ίσως και Εθνικές.

Oι άνθρωποι πρόθυμα πιστεύουν όσα επιθυμούν να είναι αληθινά», έλεγε ο Ιούλιος Καίσαρ…

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας