Διεθνή

Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων για το μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η Allianz και οι υπόλοιποι συν-αντασφαλιστές της Malaysia Airlines ξεκίνησαν τις πρώτες πληρωμές αποζημιώσεων που συνδέονται με την εξαφάνιση της πτήσης MH370, όπως ανακοινώθηκε από τη γερμανική ασφαλιστική εταιρεία.

Η Εταιρεία, η οποία είναι ο βασικός ασφαλιστικός φορέας της Malaysia Airlines, επιβεβαιώνει σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Η Handelsblatt ανέφερε, επίσης, ότι οι πληρωμές της υπόθεσης θα ανέλθουν σε περίπου $100 εκατ. (€72εκατ.) για το αεροσκάφος και τους 239 επιβαίνοντες.

Η Allianz αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το ακριβές ποσό των απαιτήσεων, αλλά και το μέρος αυτού που θα αναλάβουν οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες της κοινοπραξίας. «Αυτό θα γίνει σε συμφωνία με τον μεσίτη, την Willis, και σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς και τις συμβατικές μας υποχρεώσεις όταν το αεροσκάφος φέρεται ως αγνοούμενο», δήλωσε σχετικά η Allianz. Όπως είναι γνωστό, η πτήση MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν σε πτήση με προορισμό το Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου. Η κυβέρνηση της Μαλαισίας πιστεύει ότι το Boeing 777 εξετράπη σκοπίμως από την προγραμματισμένη πορεία πτήσης του και πέταξε για αρκετές ώρες μετά την έξοδο από την προγραμματισμένη διαδρομή του.

Τελευταία δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου αναφέρουν ότι και κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει την πληρωμή αποζημιώσεων σε συγγενείς των επιβαινόντων στη συγκεκριμένη πτήση. Η ρυθμιστική αρχή ασφαλειών της Κίνας εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση ζητώντας να δοθούν αποζημιώσεις και βοήθεια με διαδικασία fast-track στους συγγενείς ασφαλισμένων της πτήσης. Νομικοί κύκλοι δήλωναν σχετικά πως οι διαδικασίες περιπλέκονται, διότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την κινεζική κυβέρνηση ότι το αεροσκάφος συνετρίβη, ενώ δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια και σοροί.

Η PingAnInsurance, με 53 ασφαλισμένους στην πτήση MH370, δήλωσε, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ότι έχει καταβάλει 10,5 εκατ. yuan αποζημιώσεις σε 24 ασφαλισμένους της, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Μαλαισίας ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.  Οι συνολικές αποζημιώσεις της Ping An σε δικαιούχους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. yuan, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η China Life Insurance δήλωσε ότι ήδη έχει καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 4,17 εκατ. yuan σε 7 οικογένειες και ότι υπολογίζει το ύψος των συνολικών αποζημιώσεων να φτάσει τα 9 εκατ. yuan.

Η New China Life, επίσης, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει να καταβάλλει αποζημιώσεις, το συνολικό ύψος των οποίων εκτιμά ότι θα ανέλθει σε 1 εκατ. yuan.

Ο γερμανικός όμιλος Allianz, με 10 ασφαλισμένους στην πτήση, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.  

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας