Ν. Σταυρογιάννη: Επενδύουμε στους διαμεσολαβητές

Η κα Νάντια Σταυρογιάννη βρίσκεται στη θέση της επικεφαλής της εταιρείας Νομικής Προστασίας D.A.S. Hellas τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Εταιρεία έχει να επιδείξει αξιόλογα αποτελέσματα, παρά το ότι και η οικονομική δυσπραγία έχει πλέον εδραιωθεί στην αγορά και η τάση της ασφαλιστικής αγοράς είναι σαφέστατα πτωτική. Ο κλάδος της Νομικής Προστασίας, ελάχιστα προβεβλημένος είναι η αλήθεια στην ελληνική κοινωνία, έχει ιδιαιτερότητες και περιορισμούς, τους οποίους η κα Σταυρογιάννη φαίνεται ότι μπόρεσε να αξιοποιήσει ή και να μετατρέψει προς όφελος της εταιρείας της, με τα αποτελέσματα να δικαιώνουν τις επιλογές της.
Εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων του 2016 και επιφυλασσόμενοι να παρουσιάσουμε εκτενέστερα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της D.A.S. Hellas, η κα Σταυρογιάννη μας δίνει μια πρώτη εικόνα για την πορεία της Εταιρείας στη διάρκεια του 2016 και τις, σε πρώτο χρόνο, προβλέψεις της για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς, στην οποία η ίδια είμαστε σίγουροι ότι θα διεκδικήσει ακόμα σημαντικότερη παρουσία.

 

Συνέντευξη στην Αμαλία Ρουχωτά

Κυρία Σταυρογιάννη, ποια ήταν η πορεία της D.A.S. Hellas το 2016;
Ν.Στ.: Αν και το 2016 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω μέχρι τώρα στη διάθεσή μου, αναμένω ότι και τα φετινά αποτελέσματα της εταιρείας θα είναι πολύ θετικά. Παρά τη γενικότερη πτωτική τάση του κλάδου Νομικής Προστασίας, στην D.A.S. Hellas έχουμε επιτύχει σημαντική ανάπτυξη των οικονομικών μας μεγεθών.
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, η αύξηση των εσόδων μας υπερέβη το 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το ίδιο ικανοποιητικά είναι και τα αποτελέσματα όσον αφορά την κερδοφορία και την παραγωγή ασφαλίστρων, παρουσιάζοντας αντίστοιχη ποσοστιαία αύξηση. Επομένως, και το 2016 θα είναι μία καλή χρονιά για την D.A.S. Hellas.

Ποιοι θα λέγατε ότι ήταν οι κύριοι λόγοι που συντέλεσαν στο να επιτευχθούν τα παραπάνω αποτελέσματα;
Ν.Στ.: Πρωταρχικό παράγοντα που οδήγησε στην επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων αποτελεί το μείγμα στρατηγικής που ακολουθούμε. Οι στρατηγικές συνεργασίες, οι νέες τεχνολογίες, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, καθώς και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας.
Οι συνεργασίες για τη διανομή των προϊόντων μας έχουν διττό χαρακτήρα. Από τη μία, στοχεύουμε κι έχουμε αναπτύξει αντασφαλιστικές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς κι από την άλλη, επενδύουμε στο δίκτυο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της D.A.S. Hellas πολλοί νέοι διαμεσολαβητές και επιμελούμαστε τη διαρκή εκπαίδευση τόσο των νέων, όσο και των υφιστάμενων συνεργατών. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε τις δεξιότητές τους, ώστε να αναγνωρίζουν αποτελεσματικά τις ανάγκες των καταναλωτών και σύμφωνα με αυτές να τους συστήνουν τα κατάλληλα προϊόντα Νομικής Προστασίας.
Δεύτερο συστατικό της στρατηγικής μας είναι η υιοθέτηση λύσεων ψηφιοποίησης και, εν γένει, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Επενδύουμε σε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα και αναπτύσσουμε εφαρμογές, ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους συνεργάτες μας στο καθημερινό τους έργο.
Τέλος, θεωρώ ότι ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πορεία της εταιρείας παίζει η πελατοκεντρική μας φιλοσοφία. Για μας, η ικανοποίηση του πελάτη έχει τον πρώτο λόγο. Γι’ αυτό και όλοι, στην D.A.S. Hellas, φροντίζουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προωθώντας πάντα το συμφέρον των ασφαλισμένων και αναπτύσσουμε νέα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις τους.

Πώς διαμορφώνονται οι στόχοι της εταιρείας για το 2017;
Ν.Στ.: Πρωταρχική μας επιδίωξη είναι να γίνουν τα προγράμματά μας γνωστά σε κάθε οικογένεια, επαγγελματία και επιχείρηση και να αναδείξουμε τα οφέλη που αυτά μπορούν να προσφέρουν, καθώς ο θεσμός της Νομικής Προστασίας παρουσιάζει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά
Στην D.A.S. Hellas, λοιπόν, στοχεύουμε στην περαιτέρω διεύρυνση των εργασιών μας, εφαρμόζοντας τη μέχρι τώρα επιτυχημένη στρατηγική μας, και, σαφώς, στη διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στον κλάδο Νομικής Προστασίας.

Θα θέλατε να μας κάνετε ένα σύντομο σχόλιο για το πώς βλέπετε να διαμορφώνεται ο ευρύτερος χώρος της ασφαλιστικής αγοράς το επόμενο διάστημα;
Ν.Στ.: Η ιδιωτική ασφάλιση ήδη καλείται να καλύψει το κενό που δημιουργείται από την ολοένα κλιμακούμενη κρίση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.
Λαμβάνοντας υπόψη τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών και τη διάχυτη ανασφάλεια, η στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει η ελληνική ασφαλιστική αγορά, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που ανακύπτουν στο σύγχρονο περιβάλλον.
Για τον λόγο αυτό, θεωρώ ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συντελεστούν σημαντικές ανακατατάξεις και αλλαγές στο τοπίο της ιδιωτικής ασφάλισης. Θα είναι μία περίοδος δημιουργικότητας, πρωτοβουλιών και καινοτομιών από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στη νέα πραγματικότητα.      

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας