Μάιος 2012: Κάποιος ξέχασε να κόψει την …ουρίτσα!

389

Χαιρετίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση:
– Την απονομή τιμητικής διάκρισης στην Εθνική Ασφαλιστική από την  Ένωση «Μαζί για το παιδί», στα πλαίσια της υποστήριξης που παρείχε η Εταιρεία στο σημαντικό έργο της  Ένωσης.
– Τη διάκριση της International Life στα πλαίσια του θεσμού “Superbrands Greece”, για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα και την παροχή αξιόπιστων, καινοτόμων και λειτουργικών ασφαλιστικών προϊόντων.
– Τη διάκριση της ING Ελλάδος, που χαρακτηρίστηκε ως η Κορυφαία Εταιρική Επωνυμία στην Ελλάδα στην κατηγορία «Ασφαλιστικές Υπηρεσίες», από το θεσμό των “Superbrands Greece”, επίσης.
– Την ανάδειξη από τον ίδιο θεσμό της ΑΧΑ Ασφαλιστικής ως Κορυφαίας Εταιρικής Επωνυμίας στην Ελλάδα, στην κατηγορία «ασφαλιστικές εταιρείες», ύστερα από δημοσκόπηση στο καταναλωτικό κοινό που διενήργησε η εταιρεία ερευνών Focus Bari.
– Τη διάκριση της MetLife Alico στην ίδια ως άνω κατηγορία, από τον ίδιο όπως παραπάνω φορέα.
– Την απονομή του Βραβείου Manager of the Year στο Δ/ντα Σύμβουλο του Ομίλου Interamerican, κ. Γιώργο Κώτσαλο, από τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Λαμπρινόπουλο, εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Λυπούμεθα, όμως, και ανησυχούμε πολύ:
– Για την ανακοίνωση των 41 Καταναλωτικών Οργανώσεων, οι οποίες καταγγέλλουν για αδιαφάνεια τιςασφαλιστικές εταιρείες και καλούν το καταναλωτικό κοινό να μην ασφαλίζεται.
– Για την εξαίρεση των ασφαλιστικών εταιρειών από το πλαίσιο στήριξης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε αντίθεση με τις Τράπεζες.
– Για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδος, να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές που αφορούν καταβολή ασφαλίστρων όλων των Ελλήνων πολιτών-φορολογουμένων.
– Για την τοποθέτηση της Βουλευτίνας του Κομουνιστικού Κόμματος της Ελλάδος, κας Λιάνας Κανέλλη, ότι «οι ασφαλιστές είναι επαγγελματίες που παράγουν σκέψεις θανάτου».

Οι σκέψεις μας χάνονται μέσα στις αντιφάσεις, που θέλουν έναν Κλάδο να χτίζει ένα επικοινωνιακό προφίλ θελκτικό και όμορφο, όταν πρόκειται για τους επιμέρους Φορείς, και να χρωματίζεται με τα μελανότερα χρώματα και την αποκρουστικότερη όψη, όταν πρόκειται για το συνολικό του πρόσωπο, ως μέρος του τριτογενούς τομέα της Εθνικής μας Οικονομίας.
Δουλειά δική μας, στη συγκεκριμένη στήλη, είναι να αναδείξουμε την αντίφαση.
Να υπογραμμίσουμε το γεγονός.
Να απονείμουμε εύσημα αλλά και να καταλογίσουμε ανεπάρκεια όπου δει, εκ των πραγμάτων.
Ζούμε πραγματικά σε έναν όμορφο κόσμο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο, που κάποιος ξέχασε να του …κόψει την ουρίτσα!

Προηγούμενο άρθροΔήμητρα Βουρβαχάκη, Unit Manager Επιθεώρησης Δ. Κελεσίδη, Εθνική Ασφαλιστική: Πρέπει να είμαστε σύμβουλοι και όχι προμηθευτές καλύψεων (Απρίλιος 2012)
Επόμενο άρθροΙούνιος 2012: Εκλογές… για την καρέκλα ή το σκαμνί;