Διεθνή

Κυβερνοασφάλιση για καταναλωτές

Η HSB (Hartford Steam Boiler Inspection and Insurance Company), θυγατρική της Munich Re, παρουσίασε πρόσφατα το πρόγραμμα HSB Home Cyber Protection™, το πρώτο ασφαλιστικό προϊόν κυβερνοασφάλισης που φτιάχτηκε για τους καταναλωτές.

Το πρόγραμμα προσφέρει μια σειρά καλύψεων και υπηρεσιών για τις επιθέσεις σε υπολογιστή, τους εκβιασμούς στον κυβερνοχώρο, την online απάτη και την παραβίαση προσωπικών πληροφοριών που αφορούν τα smart phones, τους υπολογιστές και τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο internet.

«Στο σημερινό δικτυωμένο κόσμο, τα τηλέφωνα, οι υπολογιστές και οι άλλες δικτυακές συσκευές είναι ευάλωτες σε επιθέσεις», δήλωσε ο Timothy Zeilman, Αντιπρόεδρος της HSB. «Το IoT και οι “έξυπνες” οικιακές συσκευές αυξάνουν αυτόν τον κίνδυνο. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα cyber insurance που να έχει σχεδιαστεί για τους καταναλωτές των προσωπικών ασφαλίσεων».

Το πρόγραμμα της HSB καθιστά διαθέσιμη σε ιδιώτες μια δέσμη καλύψεων ασφάλισης κυβερνοχώρου που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμη μόνο σε επιχειρήσεις. Αυτές οι καλύψεις περιλαμβάνουν:

  • Επίθεση σε Computer: για να αφαιρεθεί κακόβουλο λογισμικό και να επαναπρογραμματιστούν  υπολογιστές και ταμπλέτες, Wi-Fi routers ή άλλα σημεία πρόσβασης στο Internet.
  • Επίθεση σε Συστήματα Home Page: επαναφέρει τις συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των smart phones, θερμοστατών, «έξυπνων» συσκευών και συστημάτων ασφαλείας και παρακολούθησης.
  • Cyber Εκβιασμός: με επαγγελματική βοήθεια για το πώς να ανταποκριθείτε σε μια επίθεση με λύτρα και την καταβολή των λύτρων, εάν εγκριθεί.
  • Παραβίαση δεδομένων: υπηρεσίες ειδοποίησης και αποκατάστασης, όταν τα προσωπικά δεδομένα μη επιχειρηματικού οργανισμού έχουν δοθεί σε κάποιο άτομο και στη συνέχεια έχουν χαθεί, κλαπεί ή δημοσιευθεί.
  • Ηλεκτρονική Απάτη: για ζημίες που οφείλονται σε κλοπή ταυτότητας, «ηλεκτρονικό» ψάρεμα, παράνομη συναλλαγή με τράπεζα ή μέσω πιστωτικής, πλαστογραφία, παραχαραγμένα νομίσματα, και άλλες μορφές εξαπάτησης.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας