Διεθνή

Κινδυνεύουν οι εργασίες των Lloyd’s από την εξέλιξη του Brexit;

O οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch προειδοποιεί ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να οδηγήσει σε απώλεια εργασιών για τους Lloyd’s του Λονδίνου.
 Σε νέα της έκθεση, η Fitch Ratings υποστηρίζει ότι το παραπάνω σενάριο είναι εξαιρετικά πιθανό εκτός εάν το Ηνωμένο Βασίλειο καταφέρει μέσα από τη διαπραγμάτευση να διατηρήσει τα λεγόμενα «δικαιώματα διαβατηρίου» που θα του επιτρέπουν την πρόσβαση στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).
Χωρίς αυτά οι ασφαλιστικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που θα θέλουν να καλύψουν κινδύνους εντός του ΕΟΧ θα πρέπει να θεσπίσουν φορείς στην περιοχή, όπως αναφέρει το Reuters. Η Fitch Ratings υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην απομάκρυνση επιχειρήσεων από την πλατφόρμα των Lloyd’s.
 Σύμφωνα με τη Fitch, ο ΕΟΧ αντιπροσώπευε 2,9 δις ή 11% των μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων των Lloyd’s το 2015.
 Εκπρόσωπος των Lloyd’s φέρεται να υποστήριξε ότι «είναι προς το συμφέρον των Lloyd’s και των εξειδικευμένων ασφαλιστών» να διατηρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ, κατά προτίμηση με τα «δικαιώματα διαβατηρίου». Για τον λόγο αυτό οι Lloyd’s θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν το θέμα στην αγγλική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι εκπρόσωποίτους επιμένουν ότι προχωρούν με όλες τις διαθέσιμες επιλογές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι Lloyd’s θα είναι σε θέση να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην ΕΕ και να επωφεληθούν από τις νέες ευκαιρίες που θα προκύψουν.
 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας