Οικονομικά Μεγέθη

Θετικά αποτελέσματα από τον Όμιλο Allianz τo 2013

Ο Όμιλος Allianz συνέχισε την ανοδική του πορεία το 2013, καταγράφοντας αύξηση εσόδων και κερδών. Σε δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα του Ομίλου την περασμένη χρονιά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 4,1% στα €110,8 δις, από €106,4 δις το προηγούμενο έτος. Ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων της Allianz αυξήθηκε κατά την ίδια περίοδο κατά πέντε εκατομμύρια, σε περισσότερους από 83 εκατομμύρια πελάτες.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε €10,1 δις. Σε σύγκριση με το 2012, υπήρξε αύξηση της τάξης του 7,8%. Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν κατά 14,6% το 2013, σε €6,0 δις, από €5,2 δις το προηγούμενο έτος.

 Στις Γενικές Ασφαλίσεις, παρά τις υψηλότερες αποζημιώσεις που δόθηκαν σε πελάτες μετά από φυσικές καταστροφές, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν, πάντοτε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας τα ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση, ενώ οι ασταθείς κεφαλαιακές αγορές πίεσαν τα λειτουργικά κέρδη.

O δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου ανήλθε στο 182%. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει, ενόψει των αποτελεσμάτων αυτών, μέρισμα ύψους €5,30 ανά μετοχή, αυξημένο δηλαδή κατά 18% από το προηγούμενο έτος.

Γενικές Ασφαλίσεις

Στις Γενικές Ασφαλίσεις τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα έφτασαν τα €46,6 δις για το 2013, σημειώνοντας μείωση κατά  0,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι εταιρείες του Ομίλου Allianz στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λατινική Αμερική και την Τουρκία, καθώς και η Allianz Worldwide Partners σημείωσαν σημαντική αύξηση ασφαλίστρων στις αγορές τους. Τα λειτουργικά κέρδη των Γενικών Ασφαλίσεων ανήλθαν στα €5,3 δις, σημειώνοντας αύξηση κατά 14,2% από το 2012. 

Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας

Τα ασφάλιστρα στον Κλάδο Ζωής και Υγείας αυξήθηκαν από έτος σε έτος κατά 8,5%, φτάνοντας τα €56,8 δις το 2013, από €52,3 δις το 2012.

Η Ιταλία σημείωσε μεγάλη αύξηση , κυρίως λόγω του νέου unit-linked προϊόντος “Progetto Reddito”, που έφερε ασφάλιστρα ύψους €1,3 δις. Τα ασφάλιστρα στη Γερμανία αυξήθηκαν κυρίως λόγω προϊόντων εφάπαξ ασφαλίστρου, μια πρωτοβουλία των πωλήσεων στις ΗΠΑ αύξησε τα ετήσια έσοδα, οι συνεργασίες σε επίπεδο δικτύων διανομής στη Γαλλία βοήθησαν να αυξηθούν οι πωλήσεις και τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν και στην Ισπανία κατά 14%, παρά τη γενικότερη συρρίκνωση της αγοράς.

Το 2013, το χαμηλότερο περιθώριο απόδοσης επενδύσεων και η αναδιάρθρωση στη Νότια Κορέα ήταν οι κύριοι λόγοι που τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 8,0%, σε €2,7 δις, από €2,9 δισ. το 2012. Η αξία των Νέων εργασιών ανήλθε σε €952 εκατ. από € 790 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Στη φωτ. από αριστερά, οι κ.κ. Dieter Wemmer, CFO, Michael Diekmann, CEO, και Maximilian Zimmerer, μέλος Δ.Σ. της Allianz SE.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας