Διαμεσολαβούντες

Η Nak Katsiberis θα φιλοξενήσει το εαρινό meeting της Credea

Στην Ελλάδα θα γίνει η επόμενη συνάντηση των μελών της Διεθνούς Ένωσης Μεσιτών Πιστώσεων Credea. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συνάντησης της Ένωσης (έλαβε χώρα στο Λονδίνο, από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου), μετά από πρόταση του κ. Νίκου Κατσιμπέρη, η εταιρεία του οποίου, Nak Katsiberis Insurance Brokers LTD, είναι το μοναδικό από την Ελλάδα μέλος της Credea.

Η συνάντηση της Credea στη χώρα μας έχει οριστεί για τις 29 Μαΐου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς σε αυτή θα συμμετάσχουν μεσίτες πιστώσεων από όλο τον κόσμο, κάποιοι από τους οποίους δραστηριοποιούνται στις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως.

Ο κ. Νίκος Κατσιμπέρης, μιλώντας μας για τη συνάντηση του Λονδίνου, μας ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι το Δίκτυο υποδέχτηκε νέα μέλη από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Δανία, οι οποίοι, εκτός από την παρουσίαση των εταιρειών τους, έδωσαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται. Τη μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον συγκέντρωσε η Βραζιλία, η οποία βρίσκεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων χωρών. Παράλληλα, τα μέλη της Credea είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη της Ένωσης, καθώς και διάφορα προβλήματα που προκύπτουν στην ανάπτυξη των εργασιών τους στις χώρες που δραστηριοποιούνται. Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την οικονομική ανάλυση που εκπόνησε και παρουσίασε η Euler Hermes UK και αφορούσε τόσο τις προηγμένες οικονομίες όσο και τις αναδυόμενες αγορές, με έμφαση στην Ευρωζώνη, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Από την έρευνα διαπιστώνεται συγκρατημένη αισιοδοξία όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, παρόλο που οι κίνδυνοι παραμένουν αλλά και διαφαινόμενη επέκταση της δραστηριότητας για πρώτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια, γεγονός που οφείλεται στο αυξανόμενο επίπεδο και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουνι η βιομηχανία και οι υπηρεσίες.

Η έρευνα της Euler Hermes

Αναλυτικότερα, από την έρευνα που διεξήγε η Euler Hermes, προκύπτουν τα εξής:

  • Η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων βελτιώθηκε στις προηγμένες οικονομίες, γεγονός που θα δημιουργήσει καλύτερες οικονομικές προοπτικές. Στις αναδυόμενες αγορές, ωστόσο, η αισιοδοξία μειώνεται, καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
  • Χώρες όπως η Τουρκία, η Νότια Αφρική, η Αργεντινή, το Μαρόκο και η Βραζιλία είναι πιο ευάλωτες λόγω του liquidity risk.
  • Η εμπιστοσύνη προς την Ευρωζώνη έχει αυξηθεί, αλλά συνεχίζουν να παραμένουν οι κίνδυνοι αρνητικών εξελίξεων.
  • Το αυξανόμενο επίπεδο και η εμπιστοσύνη στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, υποδηλώνει επέκταση της δραστηριότητας για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Θετικές είναι οι προβλέψεις της Euler Hermes και όσον αφορά το ΑΕΠ, καθώς συνολικά στην Ευρωζώνη και πιο ειδικά στις Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, και Ιρλανδία αναμένεται να κινηθεί ανοδικά κατά το 2014. Τάσεις σταθερότητας θα παρουσιάσουν τα ΑΕΠ της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Ειδικά για την Ελλάδα, η έρευνα προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα παραμείνει σταθερό στο -0,3%, σαφώς βελτιωμένο σε σχέση τόσο με το 2012 (-6,4%) όσο και με το 2013 (Ιούνιος: -4,2% και Σεπτέμβριος: -4,1%).
  • Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, τρία είναι τα σενάρια για το ΕΥΡΩ για τα επόμενα τρία χρόνια:

α) Εξέλιξη του ΕΥΡΩ, που είναι και η κεντρική υπόθεση και συνεπάγεται: στενότερο δημοσιονομικό και οικονομικό συντονισμό, με περιορισμένη συγκέντρωση των υποχρεώσεων˙ βήματα προς μία τραπεζική ένωση εκτός από κοινή τραπεζική εποπτεία˙ χαλαρή νομισματική πολιτική, αλλά με ελαφρώς ελεγχόμενη ρευστότητα˙ αποτελεσματικές ΟΜΤ (Outright Monetary Transactions)˙ ενίσχυση της ενοποίησης στην περιφέρεια σε αντίθεση με την πολιτική αστάθεια και σταδιακή οικονομική ανάκαμψη

β) “Άλμα” σε δημοσιονομική ένωση. Το συγκεκριμένο σενάριο θεωρείται πάρα πολύ καλό, για να είναι αληθινό. Προβλέπει: σημαντικές εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ, δημοσιονομική ένωση με εξουσίες παρέμβασης και υπουργό Οικονομικών της ΟΝΕ, εκτεταμένη ομαδοποίηση του χρέους (εισαγωγή ευρωομολόγων, π.χ. ομόλογα εξαγοράς), πλήρη τραπεζική ένωση μέχρι το 2015. Πιθανά εναύσματα για αυτό το σενάριο θα είναι νέες πολιτικές και οικονομικές αναταραχές (σε αντίθεση με τις ΟΜΤ) και απότομη ύφεση στην ΟΝΕ.
γ) Διάλυση της Ευρωζώνης, σενάριο που, ωστόσο, θεωρείται απίθανο. Προβλέπει: αθέτηση υποχρεώσεων και έξοδο μίας ή περισσοτέρων χωρών (ο πυρήνας της νομισματικής ένωσης παραμένει). Πιθανή συνέπεια θα είναι μια παγκόσμια οικονομική κρίση στις αγορές, στο επίπεδο της κρίσης που προκάλεσε η Lehman, καθώς και απότομη ανατίμηση στον πυρήνα του ευρώ, στην Ευρώπη, για αρκετά χρόνια.


Λίγα λόγια για την Nak Katsiberis Insurance Brokers LTD και την Credea

  • Η Νak Katsiberis Insurance Brokers LTD από το 1935 διατηρεί μία σταθερά επιτυχημένη και δυναμική παρουσία στα ασφαλιστικά δρώμενα εντός και εκτός Ελλάδας, έχοντας ταυτίσει το όνομά της με την αξιοπιστία και την ασφαλιστική πρωτοπορία. Η πολυετής επαγγελματική της σχέση με ένα σημαντικό πελατολόγιο υψηλού κύρους υπογραμμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών της και την τοποθετεί σε ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά.

Η ΝΑΚ Katsiberis δραστηριοποιείται σε όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους. Μέσα από την αδέσμευτη συνεργασία της με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, έχει την ευελιξία να επιλέγει, να συνδυάζει και να προσφέρει τις καλύτερες και πιο προηγμένες ασφαλιστικές λύσεις της αγοράς.

Τα στελέχη της ΝΑΚ Katsiberis συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο έμπειρων και άρτια εκπαιδευμένων ασφαλιστικών επαγγελματιών. Η εταιρεία επενδύει στη διαρκή τους εκπαίδευση, γιατί είναι αυτή ακριβώς η σύγχρονη τεχνογνωσία που θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη ανταπόκρισή τους στο ρόλο του Ασφαλιστικού Συμβούλου μιας Επιχείρησης ή ενός Ιδιώτη.

Είναι μέλος της Credea εδώ και ένα χρόνο.

  • Με έναν ισχυρό πυρήνα έμπειρων μεσιτών ασφαλιστών πιστώσεων, η διεθνής ένωση Credea προσφέρει μια διεθνή προοπτική στις απαιτήσεις της αγοράς για την ασφάλιση πιστώσεων.

Η Credea έχει πάνω από 1.500 πελάτες σε όλο τον κόσμο, με παραγωγή ασφαλίστρων πάνω από 75 δις ευρώ. Οι πωλήσεις αυτές επιτυγχάνονται από τα 20 γραφεία που εδρεύουν σε στρατηγικά σημεία ανά τον κόσμο. Αυτή η επιτυχία είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της δέσμευσης για ποιοτική εξυπηρέτηση και προσήλωση στις ανάγκες των πελατών, από όλα τα μέλη της ένωσης.

Η παραπάνω δέσμευση σε συνδυασμό με την αυτονομία του κάθε μέλους και ταυτόχρονα με τη βαθιά γνώση του αντικειμένου της ασφάλισης πιστώσεων εξασφαλίζει την ικανοποίηση των αναγκών του κάθε πελάτη.

Η Credea διατηρεί μια ισχυρή παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη, εξασφαλίζοντας ότι ο κάθε πελάτης θα λάβει τη μέγιστη εξυπηρέτηση και εκπροσώπηση, σύμφωνα με την έδρα των εταιρειών του ανά τον κόσμο.

Τα μέλη της Credea, λόγω της γνώσης, της επαγγελματικής πελατοκεντρικής προσέγγισης και της εμπειρίας τους, λαμβάνουν εξαιρετική αναγνώριση και σεβασμό τόσο από τους underwriters όσο και από τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, όπως η Atradius, η Euler Hermes και η Coface.

Όλα αυτά συντελούν και εγγυώνται ότι οι πελάτες θα λάβουν διεθνή σχέδια ασφάλισης, tailor- made προγράμματα ασφάλισης πιστώσεων, μοναδικούς όρους και rates, όλα κατόπιν ισχυρής διαπραγμάτευσης.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας