Εταιρείες

Η Metlife Alico επιμένει ποιοτικά και πελατοκεντρικά

Αν και δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι η δημοσιογραφική διατύπωση αποδίδει πιστά τη στρατηγική επιλογή, εντούτοις, θέλουμε να επισημάνουμε κάποιες επιλογές της Metlife Alico.

Όπως προκύπτει από την τελευταία συνάντηση του δικτύου με τη διοίκηση, που ακολούθησε τη μεγάλη βραδιά των βραβεύσεων (διαβάστε παρακάτω περισσότερα), η Εταιρεία, τόσο στα νοσοκομειακά όσο και στα άλλα προϊόντα που συγκεκριμένα προωθεί, επιμένει να είναι ανταγωνιστική μόνον ως προς τις όποιες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν απομείνει. Ανταγωνιστική δηλαδή προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και μόνον, και όχι προς τις κάρτες υγείας που προωθεί η κα Δανδουλάκη και η κα Παλαιτσάκη.

Ευτυχώς που η Metlife Alico αντέχει τη …μοναξιά και σηκώνει το βάρος που οι ανάγκες της αγοράς επιζητούν για την ικανοποίησή τους.
Ευτυχώς που οι άνθρωποι της Metlife Alico, διαμεσολαβούντες και διοικητικοί, αποδεικνύονται πελατοκεντρικοί και δεν αναλίσκονται σε μεταξύ τους ανταγωνισμό, ως προς τις προμήθειες και την ευκολία των δωρεάν παροχών.

Η διαφορά είναι ολοφάνερη 
Συμβαίνει κάποιες φορές να παρακολουθείς ένα Συνέδριο Πωλήσεων ασφαλιστικής εταιρείας και, πράγματι, να σου μεταδίδεται αισιοδοξία και θετική διάθεση, ακόμα και αν οι συνθήκες της αγοράς είναι δύσκολες αλλά και η εξέλιξη των ασφαλιστικών εταιρειών αργή και με πολλά εμπόδια, εγγενή και μη. Τα παραπάνω συναισθήματα σου δημιουργούνται, όταν η εταιρεία λειτουργεί σε σύμπνοια με τους ανθρώπους των πωλήσεων και μοιράζεται μαζί τους κοινούς κώδικες ηθικής και αφοσίωσης στο επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου. Όλοι το ισχυρίζονται, αλλά λίγοι το έχουν καταφέρει.

Το συνέδριο του δικτύου της Metlife Alico, την Παρασκευή 5 Απριλίου, ήταν μια γιορτή προς τιμήν των ανθρώπων που αποτελούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά δίκτυα πωλήσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Την ημέρα αυτή, στην αίθουσα banquet του Μεγάρου Μουσικής, η διοίκηση της εταιρείας βράβευσε τους κορυφαίους πωλητές ασφαλειών Ζωής και μίλησε για τις προκλήσεις της χρονιάς που διανύουμε. Προσκεκλημένοι στη βραδιά ήταν και οι σύζυγοι των στελεχών και συνεργατών της Metlife Alico, ενισχύοντας το ανθρώπινο και οικογενειακό κλίμα της εκδήλωσης. Με την κίνηση αυτή η Εταιρεία αναγνωρίζει και τη δική τους συμβολή στην επιτυχία των συνεργατών της. 

Το υψηλό επίπεδο του agency system της Metlife Alico, τόσο ως παρουσίες όσο και ως επαγγελματίες, είναι προφανές και συνάδει με την εικόνα που μεθοδικά χτίζει, χρόνια τώρα, η Εταιρεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς δεν ήταν επαγγελματίες του είδους, αλλά οι κ.κ. Γιάννης Αναστόπουλος καιΜαρία Βενέτη, εκπροσωπώντας τις διοικητικές υπηρεσίες και το δίκτυο Πωλήσεων. Το ρυθμό και το ύφος της εκδήλωσης έδωσε από την αρχή της βραδιάς η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Επιτυχία της Εταιρείας θεωρούμε το πόσο ταιριαστό ήταν το θέαμα που παρουσίασαν τα παιδιά, με το σύνολο της εκδήλωσης, όπως αυτή εξελίχθηκε. 

Τιμώμενο πρόσωπο και προσκεκλημένος της Metlife Alico ήταν ο πρώην συνάδελφος των ασφαλιστών και νυν Υφυπουργός Ανάπτυξης,  κ. Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος τίμησε τους συναδέλφους του και εκφώνησε μία από τις πιο τίμιες και ουσιαστικές ομιλίες που έχουν ακουστεί σε παρόμοιες εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας, για μια ακόμη φορά, τη βαθιά του πίστη στη χρησιμότητα του ασφαλιστικού συμβούλου και την ελπίδα του ότι μπορεί να είναι αρωγός της κοινωνίας στη δύσκολη αυτή συγκυρία. 

Ρεαλιστικά μιλώντας, ο κ. Σκορδάς επιβεβαίωσε τους φόβους όλων μας, ότι τα πολιτικά πρόσωπα  σήμερα παίζουν σε ρόλο αμυνόμενου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τις επιλογές τους και τις βραχυπρόθεσμες αποφάσεις, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στο έδαφος της λογικής, όπου θα υπάρχει και η δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων. 

Ο καλός πολίτης μοιάζει με τον καλό ασφαλιστή ως προς την πίστη, τη μεθοδολογία, τους στόχους και την εργατικότητα. Κρίνεται και ο ένας και ο άλλος εκ του αποτελέσματος της δικής του επιμέλειας, ήταν το μήνυμα και η διαπίστωση του κ. Σκορδά.

Γεγονός είναι ότι, σήμερα, κανείς δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί τη χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης, την ίδια στιγμή που η κοινωνία βιώνει τα προβλήματα και τους κινδύνους για τους οποίους χρόνια πριν μίλησαν, πρώτοι, οι ασφαλιστές. 

Αναμφισβήτητα, ο κλάδος ασφαλίσεων Ζωής ενέχει πολυπλοκότητα και δυσκολίες, που δεν αντιμετωπίζει ο ασφαλιστής αστικής ευθύνης αυτοκινήτων και το κύρος του ονόματος της εταιρείας που ο ασφαλιστής εκπροσωπεί έχει εξίσου μεγάλη, αν όχι μεγαλύτερη, σημασία. Είναι ένα πεδίο ιδιαίτερα απαιτητικό οι ασφαλίσεις Ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν εταιρείες στην αγορά σήμερα που συνειδητά περιορίζουν την έκθεσή τους στον κλάδο αυτό, ενώ άλλες επενδύουν και … “αποεπενδύουν” ανάλογα με τις συνθήκες. Η Metlife Alico παραμένει, όλα αυτά τα χρόνια, ένας συνεπής συνεργάτης των ελληνικών οικογενειών, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να το κάνει και στα χρόνια που έρχονται, με τη βοήθεια των εξειδικευμένων συμβούλων της.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας