Η ERGO ισχυροποιεί τη θέση της στην αγορά μέσω του δικτύου των Συνεργατών της

266

Την εκτίμηση ότι η ασφαλιστική αγορά θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία μας, μετέφερε o CEO της ERGO, κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, στους εκπροσώπους του δικτύου πωλήσεων κατά τη διάρκεια ενημερωτικών συναντήσεων που είχε πρόσφατα η διοίκηση με το Δίκτυο των Συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Απευθυνόμενος στους συνεργάτες ο κ. Κοκκάλας σημείωσε ότι κατά τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, «η ασφαλιστική αγορά κράτησε γερά σε σχέση με άλλους κλάδους της οικονομίας” και προέβλεψε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι περίοδος προκλήσεων για τις εταιρείες, που θα πρέπει να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ασφάλισης των πολιτών».

Η ανοιχτή επικοινωνία με το δίκτυο της ERGO αποτελεί πάγια τακτική της εταιρείας στην προσπάθεια δημιουργίας ανοιχτών διαύλων με τους Συνεργάτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκαν τρεις διαδοχικές ημερίδες, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, κατά τη διάρκεια των οποίων, ο CEO της εταιρείας κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, κ. Δημήτριος Χατζηπαναγιώτου, ο Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών, κ. Στάθης Τσαούσης, ο Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου, κ. Στέλιος Βουγιουκλίδης, και ο Διευθυντής Ανάληψης Κινδύνων, κ. Νίκος Σπυράτος, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να συζητήσουν και ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους του δικτύου πωλήσεων της ERGO.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κοκκάλας, τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η εταιρεία ισχυροποίησε την τρίτη θέση της από άποψη μεριδίου αγοράς στον Κλάδο Ασφαλίσεων Ζημιών, διευρύνοντας την παρουσία της στους κλάδους που δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου η ERGO Ασφαλιστική βελτίωσε την κατάταξή της στον κλάδο της Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο σύνολο της αγοράς, και αντίστοιχα, στον κλάδο Λοιπών Ζημιών καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση στην αγορά.

Ο κ. Κοκκάλας συνέδεσε τα υψηλά παραγωγικά αποτελέσματα της εταιρείας με τις προσπάθειες του δικτύου πωλήσεων και τόνισε τον ρόλο των Συνεργατών ως βασικό κανάλι προώθησης των προϊόντων της. «Πάγια δέσμευση της εταιρείας είναι να βρίσκεται κοντά στους Συνεργάτες της, να τους ακούει, να αφουγκράζεται και να κατανοεί τις ανάγκες τους», επεσήμανε, σημειώνοντας ιδιαίτερα τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δικτύου ειδικά σε αγορές με χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσαρμογή της εταιρείας στις έκτακτες συνθήκες των capital controls, σημειώνοντας ότι «η ERGO προσαρμόστηκε έγκαιρα, ενεργά και μεθοδικά στο νέο περιβάλλον, θέτοντας σε εφαρμογή έκτακτες ρυθμίσεις, με στόχο τη διευκόλυνση των Ασφαλισμένων και των Συνεργατών της». Με αντίστοιχη ευελιξία αντιμετώπισε η εταιρεία και την εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων, απορροφώντας υπέρ των ασφαλισμένων τη διαφοροποίηση του φόρου, διασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική φερεγγυότητα της εταιρίας.

Στο δεύτερο μέρος των συναντήσεων εργασίας, τα στελέχη της Διοίκησης είχαν ανοιχτή συζήτηση με τους Συνεργάτες, κατά την οποία αναλύθηκαν οι ενέργειες που έλαβαν χώρα το 2015 για τη βελτίωση των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, αλλά και τη διευκόλυνση του έργου του Δικτύου. Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, κ. Δημήτριος Χατζηπαναγιώτου, στην ομιλία του εστίασε

  • στις βελτιώσεις των τιμολογίων αυτοκινήτων σε όλη την επικράτεια
  • στη διαρκή αναβάθμιση των λειτουργιών του ERGO Portal
  • στις συνεχείς βελτιώσεις των διαδικασιών είσπραξης και απόδοσης ασφαλίστρων
  • στην παροχή δωρεάν συμπληρωματικών υπηρεσιών στους κατόχους ασφαλιστηρίου αυτοκινήτου.

Ο Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών, κ. Στάθης Τσαούσης, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Συνεργάτες για την παροχή υψηλής ποιότητας συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες, η οποία αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα πρόσφατης τηλεφωνικής έρευνας αγοράς, που διεξήχθη από την εταιρεία Global link, σύμφωνα με την οποία το 92% των ασφαλισμένων της εταιρείας δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση που λαμβάνουν από τον Συνεργάτη της ERGO.

Τέλος, ο Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου, κ. Στέλιος Βουγιουκλίδης, και ο Διευθυντής Ανάληψης Κινδύνων, κ. Νίκος Σπυράτος, επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση των νέων προϊόντων για την ασφάλιση κατοικίας και καταστημάτων αναλύοντας τις διαφορές και τα πλεονεκτήματα τους.

Προηγούμενο άρθροEcosphere: Νέο πρόγραμμα ολοκληρωμένης ασφάλισης περιβαλλοντικών κινδύνων από την ΑΧΑ
Επόμενο άρθροΗ Τατιάνα Δικαστοπούλου μιλά για τα οφέλη του “Ας Μιλήσουμε”