Επιχειρηματικότητα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

282

Storey David, Greene Francis, Χασσίδ Ιωσήφ, Φαφαλιού Ειρήνη


Η Επιχειρηματικότητα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παρέχει μια συνδυαστική, ολοκληρωμένη και συγχρόνως καινοτομική μορφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο βιβλίο, παρουσιάζονται ολοκληρωμένα διάφορα θέματα επιχειρηματικότητας και συνεξετάζονται στοιχεία οικονομικής θεωρίας, διοίκησης των επιχειρήσεων, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, «δημογραφίας των επιχειρήσεων», τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Την ύλη συμπληρώνουν τρία κεφάλαια, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα, για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την πολιτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ και στη χώρα μας.

Στα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά του βιβλίου περιλαμβάνονται: σύντομα παραδείγματα επιχειρήσεων που πέτυχαν ή απέτυχαν, αναλυτικές μελέτες περίπτωσης, που δίνουν μια πλήρη εικόνα των μικρών επιχειρήσεων στην πράξη, κλασικά άρθρα για τις σημαντικότερες έρευνες, εμπεριστατωμένη ανάλυση βασικών θεμάτων επιχειρηματικότητας, όπως η καινοτομία, η χρηματοδότηση και η δημόσια πολιτική για τις μικρές επιχειρήσεις.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ

Προηγούμενο άρθροΟργανωσιακή Συμπεριφορά-Βασικές έννοιες και σύγχρονες προσεγγίσεις
Επόμενο άρθροΜΠΟΡΕΙΣ! Η νέα επιστήμη της προσωπικής επιτυχίας