Εθνική ποιότητα και παραγωγικότητα

395

Μηνύματα βάσιμης αισιοδοξίας εισπράξαμε κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην ετήσια συνάντηση του ανθρώπινου δυναμικού των πωλήσεων της Επιθεώρησης του κ. Χρήστου Χρυσολόγου (φωτ.) της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μηνύματα που τολμάμε να διατυπώσουμε ότι δεν απευθύνονται για εσωτερική χρήση, αλλά αφορούν το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Το τι κάνει η Εθνική Ασφαλιστική, ιδιαίτερα σήμερα, με τα όσα θρυλούνται και καλλιεργούνται, είναι ένα θέμα που δεν αφορά στο παρόν σχόλιο.

Το παρόν σχόλιο αφορά στο ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, η Εθνική Ασφαλιστική, κατέχει και καταγράφει, όπως θα προκύψει και από τα αποτελέσματά της, τα οποία θα δημοσιευθούν στις 19 Μαρτίου, το ένα τέταρτο σχεδόν των ασφαλίστρων Ζωής και το ένα πέμπτο σχεδόν των ασφαλίστρων Γενικών κλάδων της χειμαζόμενης ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Όταν, λοιπόν, η Επιθεώρηση Χρήστου Χρυσολόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής –που σημειωτέον δεν είναι η πρώτη– “τρέχει” με ρυθμούς αυξήσεως εργασιών περί το 20% (συνολικό χαρτοφυλάκιο €15.520.589, καθαρή παραγωγή στον Κλάδο Ζωής €1.873.217, αύξηση 23,24% σε σύγκριση με το 2012, στους υπόλοιπους γενικούς Κλάδους €348.450 ασφάλιστρα), όταν η συγκεκριμένη Επιθεώρηση επανδρώνεται από ασφαλιστές-πρωταγωνιστές, ηλικίας κατά μέσο όρο 30 ετών, που διακρίνονται για την κατάρτιση, το ήθος, τη σεμνότητα, τη φιλοδοξία και τη μαχητικότητα, αλλά και τη βαθιά πίστη στην ιστορική εταιρεία και τον προορισμό που επιτελεί, κάτι σημαίνει για εμάς.

Στην εκδήλωση της Επιθεώρησης του κ. Χρήστου Χρυσολόγου –λεπτομέρειες της οποίας θα διαβάσετε στο προσεχές τεύχος της «Ασφαλιστικής Αγοράς»– “παρίσταντο” και δύο πηγές που εξέπεμπαν κοινωνική ευαισθησία και ανθρώπινη δύναμη. Η στήριξη της Επιθεώρησης στην οργάνωση «Φλόγα» και η παρουσίαση του παραολυμπιονίκη Σεζόν Θερνάντες “έδεσαν” τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά που διέπουν και καθοδηγούν την Επιθεώρηση.

Η σχεδόν σύσσωμη παρουσία της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστική στην ετήσια γιορτή του κ. Χρήστου Χρυσολόγου αποτελεί και αυτή παράδειγμα για όλη την αγορά, για το πώς έμπρακτα πρέπει να εκδηλώνεται η συμπαράσταση της Διοίκησης στα παραγωγικά δίκτυα.

Τέλος, κλείνοντας και πάλι γενικεύοντας, αναφερόμαστε στο παράδειγμα του κ. Χρήστου Χρυσολόγου, ο οποίος, όταν του ζητήθηκε από τη Διοίκηση της Εταιρείας να αναπροσαρμόσει τους φιλόδοξους στόχους της Επιθεώρησης για το 2014 περαιτέρω, κάλεσε τη Διοίκηση να συμπράξει για το ποθούμενο αυτό αποτέλεσμα μαζί με τους ασφαλιστές και όχι να το περιμένει από τους ασφαλιστές.

Σπάνια διακυβεύουμε να εκτιθέμεθα δημόσια, υποδεικνύοντας παραδειγματικές παρουσίες, με ζητούμενο την ολική βελτίωση της ποιότητας της ασφαλιστικής μας αγοράς, πράγμα που συνειδητά πράττουμε αυτή τη στιγμή.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Προηγούμενο άρθροΚαθαρά κέρδη και σταθερή η θέση της Interamerican το 2013
Επόμενο άρθρο«Φροντίδα Μινέττα» σε συνεργασία με την Mapfre Asistencia