Είσαι φοιτητής. Έχεις ασφάλιση;

1302

Μια ακόμα ακαδημαϊκή χρονιά άρχισε και γλυκόπικρα συναισθήματα δημιουργούνται στις οικογένειες, ειδικά των πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών φεύγουν, για πρώτη φορά, μακριά από το σπίτι. Περηφάνια για την επιτυχία τους, στενοχώρια για την απουσία τους, αγωνία για την ασφάλεια, την υγεία τους και για το πώς θα διαχειριστούν το νέο σπιτικό που θα στήσουν μακριά από την οικογένειά τους, αλλά και ανησυχία για τις αλλαγές που θα προκύψουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό. ανησυχία που εντείνεται ακόμα περισσότερο κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Μπορεί η ιδιωτική ασφάλιση να παίξει κάποιο ρόλο, ώστε αυτή η αγωνία και η ανησυχία να αμβλυνθούν, μέσω της κάλυψης πιθανών ασφαλιστικών αναγκών που προκύπτουν για τις οικογένειες και τα… πρωτάκια τους;

Υπάρχουν στην ελληνική αγορά ασφαλιστικά προϊόντα που να απευθύνονται σε φοιτητές ή που έστω να ακουμπάνε στις ανάγκες τους;

Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατάλληλα τα προγράμματα αυτά από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ώστε και αύξηση των εργασιών τους να πετύχουν, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, και να προσφέρουν στους γονείς ασφαλισμένους τους μία υπηρεσία, που σίγουρα θα αξιολογηθεί, σε βάθος χρόνου, ως ανεκτίμητη; 

Με αυτά κατά νου, απευθυνθήκαμε σε ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς μας με τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Ποιες ασφαλιστικές ανάγκες πιστεύετε ότι δημιουργούνται για έναν φοιτητή και την οικογένειά του όταν εκείνος ξεκινά τη νέα του ζωή στην πόλη που διαμένει ή σε άλλη πόλη;
  • Ποιες είναι οι ασφαλιστικές καλύψεις που θα πρότεινε η εταιρεία σας (ασφάλιση υγείας, ασφάλιση κατοικίας, οικοσκευής, ηλεκτρονικών συσκευών, αυτοκινήτου, άλλο); Αναφέρατε το όνομα του προϊόντος και τα βασικά χαρακτηριστικά του-καλύψεις. Πρόκειται για εξειδικευμένα πακέτα ή είναι μέρος της γκάμας των προϊόντων που διαθέτετε; 

 

Διαβάστε τι μας απάντησαν οι:

 

ateΑγροτική Ασφαλιστική: «…Η ΑΤΕ Ασφαλιστική, μέλος του ασφαλιστικού ομίλου ERGO, απαντά με ολοκληρωμένες λύσεις στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, όπως αυτά που ακολουθούν: Πρόγραμμα Ταξιδιωτικής ΑσφάλισηςΤο Πρόγραμμα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που να εξυπηρετεί ακόμα και τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους. Για τον λόγο αυτόν, αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή όσων παρακολουθούν προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών όπως το Erasmus.
Με ελάχιστα ασφάλιστρα που ξεκινούν από €25, ο ασφαλισμένος φοιτητής/φοιτήτρια έχει πρόσβαση σε πλήθος καλύψεων…».

Περισσότερα εδώ.

 

sifakisΕθνική Ασφαλιστική – Γιάννης Σηφάκης, Δ/ντής Marketing & Λοιπών Συνεργασιών:

«…Στην Εθνική Ασφαλιστική αφουγκραζόμαστε τις σημερινές ανάγκες και προσφέρουμε λύσεις που διασφαλίζουν ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς για τον φοιτητή και το νέο ξεκίνημά του, ώστε να προχωρήσει απερίσπαστος στις σπουδές του και να χαρεί αυτή τη σημαντική περίοδο της ζωής του!
Η ασφάλιση του περιεχομένου της νέας ενοικιαζόμενης κατοικίας, η ασφάλιση του μεταφορικού μέσου και η ασφάλιση υγείας δίνουν λύση στις βασικότερες ασφαλιστικές ανάγκες ενός φοιτητή, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυνατότητες του οικογενειακού προϋπολογισμού….».

Περισσότερα εδώ.

 

mailiEurolife ERB  – Άρτεμις Μαΐλη, Product Manager, Δ/νση Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης Εργασιών:

«…Όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό, και γι’ αυτό θεωρούμε πως η νοσοκομειακή κάλυψη θα έπρεπε να αποτελεί την πρωταρχική έννοια ενός φοιτητή. Ακόμη και εάν κάποιος είναι ήδη ασφαλισμένος ως εξαρτώμενο μέλος με κάποιο συμβόλαιο νοσοκομειακού προγράμματος, είναι πλέον η κατάλληλη ηλικία να μεταβεί σ’ ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα στο οποίο θα είναι ο κύριος Ασφαλισμένος. Είναι σημαντικό να φροντίσει εγκαίρως για την απόκτηση του δικού του ατομικού ασφαλιστηρίου υγείας, καθώς συχνά παρατηρείται όταν λήγει η κάλυψη για τα εξαρτώμενα μέλη-παιδιά, να μένουν ανασφάλιστα..».

Περισσότερα εδώ.

 

paylopoulosΕυρωπαϊκή Ένωσις – Ασφάλειαι Μινέττα – Νίκος Παυλόπουλος, Τεχνικός Δ/ντής:

«…Όταν ένας φοιτητής ξεκινάει τη νέα του ζωή σε μια καινούρια πόλη, υπάρχει η άποψη ότι οι ασφαλιστικές ανάγκες αυξάνονται. Αυτό, όμως, δεν ισχύει. Η ανάγκη για ασφάλιση και φροντίδα της υγείας μας είναι απαραίτητη σε κάθε περίοδο της ζωής μας και κάθε ηλικία.

Στην περίπτωση ενός φοιτητή θα προτείναμε κάποιο πρόγραμμα για βασικές εξωνοσοκομειακές και νοσοκομειακές καλύψεις, όπως το MINETTA Vital, με κάλυψη μέχρι €250.000 ετησίως σε δίκλινο και κάλυψη των επειγόντων περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων…».

Περισσότερα εδώ

 

gianniouInterasco ΑΕΓΑ – Ναταλία Γιαννιού, Αναπλ. Δ/ντρια Πωλήσεων:

«…Όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Να εξελίσσονται ομαλά, να μην κάνουν λάθη και να μη διατρέχουν οποιονδήποτε κίνδυνο. Όμως, παράλληλα, θα πρέπει να διατηρούν πλέον έναν ρόλο διακριτικό στη ζωή των παιδιών/φοιτητών και να τα φροντίζουν πλέον από απόσταση. Για έναν νέο φοιτητή, αλλά και την οικογένειά του, εκτός των άλλων, δημιουργούνται πολλές ανάγκες, που μπορούν να καλυφθούν μέσα από προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης και να εξασφαλίσουν την ομαλή και σίγουρη μετάβαση των παιδιών μας στον κόσμο των ενηλίκων επιστημόνων.
Μερικές από αυτές ενδεικτικά είναι:

  • Προστασία Εισοδήματος, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να στηρίζουμε οικονομικά τον φοιτητή για τα χρόνια που θα διαρκέσουν οι σπουδές του, ό,τι απρόοπτο και να μας συμβεί…».

Περισσότερα εδώ.

 

ioannidouInterlife – Κατερίνα Ιωαννίδου, Δ/ντρια Παραγωγής:

«…Η Interlife Ασφαλιστική, εδώ και 25 χρόνια, προωθεί ολοκληρωμένα και ευέλικτα Ασφαλιστικά Προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των φοιτητών και με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους με ανταγωνιστικά ασφάλιστρα. Με την ευρεία γκάμα των Ασφαλιστικών της Προγραμμάτων, η Interlife καλύπτει όλες τις ανάγκες ασφάλισης Υγείας, χωρίς να είναι απαραίτητη η ασφάλιση ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης των ασφαλιστηρίων προγραμμάτων σύμφωνα, τόσο με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε φοιτητή όσο και με τις οικονομικές του δυνατότητες, τόσο κατά τη φοίτησή του εντός Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό. H ασφάλιση των Ελλήνων φοιτητών αφορά συνήθως την Υγεία και το Προσωπικό Ατύχημα…».

Περισσότερα εδώ.

 

axisΟρίζων Ασφαλιστική – Χρήστος Αχής, Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης:

«…Είναι υποχρέωση όλων των φορέων της αγοράς μας να συνδράμουν με κάθε μέσο στην εδραίωση του θεσμού της ασφάλισης στη χώρα μας, πέραν των υποχρεωτικών ασφαλίσεων, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενημέρωση και εκπαίδευση των νεότερων γενιών. Εν προκειμένω, οι αλλαγές που επιφέρει στη ζωή ενός νέου η είσοδός του σε ένα πανεπιστήμιο αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς είναι ο προθάλαμος της ένταξής του στην αγορά εργασίας και κατά συνέπεια στον «κόσμο των μεγάλων», που επωμίζεται μια σειρά από υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου, αυτή η σημαντική στιγμή και οι αλλαγές που επιφέρει αποτελεί μια καλή ευκαιρία ενημέρωσης των φοιτητών για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξασφαλιστούν για πιθανά απρόοπτα γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον τους.
Στην Ορίζων Ασφαλιστική έχουμε σχεδιάσει σύγχρονες εξατομικευμένες ασφαλιστικές  λύσεις για την προστασία των φοιτητών…».

Περισσότερα εδώ

 

mpessaΣυνεταιριστική Ασφαλιστική – Νεκταρία Μπέσσα, Δ/ντρια Διοικητικού & Ανάπτυξης:

«…Το δυνατό σημείο της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής είναι το εύρος των προϊόντων της, τα οποία απευθύνονται σε όλους όσους αναζητούν απλές ασφαλιστικές λύσεις, κατανοητούς όρους, δίκαιη αποζημίωση και αξιόπιστες καλύψεις. Το ασφαλιστικό προϊόν λόγω της ιδιαιτερότητάς του να αξιολογείται μόνο κατά την αποζημίωση του ασφαλισμένου, εφόσον επέλθει ο κίνδυνος, θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες του καθένα ξεχωριστά, για να είμαστε σίγουροι ότι αξιολογείται ως μία value for money υπηρεσία. Για τον λόγο αυτόν, ο φοιτητής ή η οικογένειά του καλείται να επιλέξει εκείνος το προϊόν που του ταιριάζει, με τη βοήθεια των εξειδικευμένων συνεργατών μας, και όχι να επιλέξουμε εμείς γι’ αυτόν, περιορίζοντας το εύρος της επιλογής του σε προκάτ προϊόντα…».

Περισσότερα εδώ

 

bogiatziΥδρόγειος Ασφαλιστική – Μαίρη Βογιατζή, Υπεύθυνη Επικοινωνίας:

«…Το πρόγραμμα Ασφάλισης Φοιτητών Εξωτερικού απευθύνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν ή συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρέχει σειρά καλύψεων που αφορούν την περίπτωση προσωπικού ατυχήματος (απώλεια ζωής, μόνιμη ολική ή μερική ανικανότητα, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, έξοδα επαναπατρισμού, δαπάνες μεταφοράς σωρού, από ατύχημα), την Προσωπική Αστική Ευθύνη του φοιτητή καθώς και δαπάνες ταξιδίου (ολική απώλεια αποσκευών, δαπάνες λόγω καθυστέρησης άφιξης αποσκευών, δαπάνες λόγω καθυστέρησης αναχώρησης πτήσης…».

Περισσότερα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΠροτάσεις ασφάλισης για φοιτητές από την Υδρόγειο Ασφαλιστική
Επόμενο άρθροΗ Ασφαλιστική Απάτη δεν είναι μαγκιά, είναι έγκλημα