Οικονομικά Μεγέθη

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Αυξημένα κέρδη στο α’ εξάμηνο 2013

Κέρδη ύψους €23,7 εκατ. μετά από φόρους ανακοίνωσε η ΑΤΕ Ασφαλιστική για το α’ εξάμηνο του 2013, έναντι κερδών μετά από φόρους €22,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,2%.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, η αύξηση των κερδών, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 6μηνο του 2012, «οφείλεται κυρίως στη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 10,5% περίπου αλλά και στην αύξηση των εσόδων από επενδύσεις, ενώ το Τεχνικό Αποτέλεσμα εξακολουθεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος της Εταιρείας».

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Εταιρείας, για το α’ εξάμηνο του 2013, ανήλθε στο ύψος των €75,6 εκατ., έναντι €78,9 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μειωμένη κατά 4,3%. 

Στον Κλάδο Ζωής, ο οποίος συμμετέχει με ποσοστό 24% στα συνολικά ασφάλιστρα της Εταιρίας, παρουσιάζεται μείωση των ασφαλίστρων ατομικών ασφαλίσεων κατά 5% περίπου, ενώ η μείωση στους Γενικούς Κλάδους είναι οριακή, γεγονός που φανερώνει την τάση σταθεροποίησης της παραγωγής.

Το σύνολο των αποζημιώσεων για την αναφερόμενη περίοδο ανήλθε στο ύψος των €51,5 εκατ., έναντι €62 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου (-16,8%). Ο Μικτός Δείκτης Ζημιών (Combined Ratio), που απεικονίζει τη σχέση ζημιών, εξόδων και προμηθειών προς τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα, ανήλθε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 66%, «ποσοστό που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.   

Η καθαρή θέση της Εταιρείας, μετά και την ανακεφαλαιοποίηση που έγινε στις 08.03.2013 από το βασικό μέτοχο, την Τράπεζα Πειραιώς, διαμορφώθηκε την 30.6.2013 στο ύψος των €47,4 εκατ.

Εν κατακλείδι, στο δελτίο τύπου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, σημειώνονται τα εξής: «Οι εξαιρετικές επιδόσεις κατά την περίοδο αυτή, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, επιτρέπουν στην Εταιρεία να εφαρμόζει με συνέπεια το πρόγραμμά της, που έχει πάντα ως στόχο τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης των Πελατών και των Συνεργατών, παρέχοντας αξιόπιστες και ευέλικτες ασφαλιστικές λύσεις, προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες και συνθήκες της αγοράς».

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας