Ας μη μιλάμε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου!

Editorial Σεπτεμβρίου

Ανήκουμε σε αυτούς που θεωρούν ότι οι ασφαλιστές που ασχολούνται ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ με τα ανασφάλιστα οχήματα μας θυμίζουν… δημοσίους υπαλλήλους που αγωνίζονται για τη διατήρηση των κεκτημένων προνομίων τους!

Παρά ταύτα, και επειδή ανήκουμε, μάλλον, στη μειοψηφία, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι αυτό το θέμα έχει εξελιχθεί άσχημα για τους ασφαλιστές, που κατηγορούνται ανοικτά για λάθη και παραλείψεις.
Απαιτείται η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις – διευκρινίσεις και στους Κυβερνητικούς παράγοντες και στον σύμμαχό της κατά τ’ άλλα Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για το τι έχει πράξει επ’ αυτού του θέματος.
Στα “λόγια” του τελευταίου, μονίμως και εποικοδομητικά τελούντος στη δημοσιότητα Προέδρου, θέλουμε να αναφερθούμε για το “δεύτερο” θέμα που απασχολεί τον κλάδο μας: Τις ΕΠΥ.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε (βλ.: Τα “στραβά μάτια” για τις ΕΠΥ βλάπτουν την ιδιωτική ασφάλιση) στον αναγκαίο έλεγχο προσώπων «που ηγούνται (ΕΠΥ) και έχουν μελανό παρελθόν».
«(…) Υπάρχουν ΕΠΥ που οι άνθρωποι που τις διοικούν έχουν αφήσει τεράστια χρέη στην αγορά. Πώς αυτοί συνεχίζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα που αφήνει “φέσια”;».
Επειδή, κύριε Πρόεδρε του ΕΕΑ, ούτε σας απάντησε ούτε θα σας απαντήσει κανείς, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι:
1. Ο Διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας, εκποίησε την Εμπορική Τράπεζα και τις ασφαλιστικές ΦΟΙΝΙΞ – Metrolife Εμπορική και όμως, είναι ο ελεγκτής – επόπτης της αγοράς μας.
2. Ο έγκριτος αναλογιστής, κ. Γιάννης Περιστέρης, ορίσθηκε Ασφαλιστικός Διαχειριστής από την Τράπεζα της Ελλάδος στον Όμιλο της International Life, έχοντας θητεύσει στην αποτυχημένη προσπάθεια του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου για τη διάσωση της ασφαλιστικής La Vie.
3. H επόπτρια Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε τη μεταβίβαση της Αγροτικής Ασφαλιστικής στην ERGO αλλά και δεν επέτρεψε την επίλυση των προβλημάτων της χρηματοδότησης του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Δεν θα μακρηγορήσουμε ούτε θα αναλύσουμε, κύριε Χατζηθεοδοσίου, περαιτέρω.
Θα συμφωνήσουμε, όμως, τελικά μαζί σας, ότι Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ. Καθορίζει τις τύχες της αγοράς μας και χαρακτηρίζει τους υπεύθυνους ή… ανεύθυνους!

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας