Editorial

ΑΔΙΚΕΙ ΕΑΥΤΟΝ και αλλήλους η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Editorial, Ιούνιος 2015

Φαίνεται η Τράπεζα Πειραιώς ότι είναι υπόλογη απέναντι στον πληθυσμό της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Σαν φαινόμενο, δημιουργεί αντιδράσεις που σπανιότατα έχουν καταγραφεί –αν έχουν ποτέ στο  παρελθόν– και συνίστανται στη διοργάνωση ανοιχτής λαϊκής διαδήλωσης επαγγελματιών έξω από τα Κεντρικά της Γραφεία (σημειώνουμε ότι, όλως τυχαίως, στον ίδιο δρόμο, ακριβώς απέναντι, υπάρχουν τα γραφεία της εποπτεύουσας αρχής της ΤτΕ).

Τη διαδήλωση την προετοιμάζει, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, για να καταγγείλουν τον παρεμβατισμό της Τράπεζας στις Ασφαλίσεις. Παρεμβατισμό που έχει προκαλέσει εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος και, παρά ταύτα, εντείνεται, κατά τους ισχυρισμούς των Φορέων, με την ανοχή της εποπτεύουσας αρχής.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι σήμερα η ισχυρότερη ελληνική τράπεζα και πρέπει να υπερασπίσει το γόητρό της –αν μη τι άλλο.
Το γόητρό της, η Τράπεζα Πειραιώς, όμως, πρέπει να το υπερασπίσει και για μια άλλη επιλογή της, από την οποία προκύπτει ανεπαρκώς ενήμερη περί τα ασφαλιστικά.

Αναφερόμαστε στην πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής στον γερμανικό ασφαλιστικό όμιλο ERGO, που ανακοινώθηκε στις 14/8/2014 και σήμερα, 10 μήνες αργότερα, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ρυθμιστική εκκρεμότητα συνιστά η θυγατρική της, η ATE Insurance Romania, την οποία ο πωλητής Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε όπως οι μετοχές της αποσπασθούν και παραμείνουν στον  Όμιλό της. Προς τούτο απαιτείται η άδεια της Εποπτικής Αρχής της Ρουμανίας, η οποία άδεια δεν χορηγείται κι έτσι η συμφωνία Πειραιώς – ERGO εκκρεμεί.

Θίγεται και φθείρεται, ως εκ τούτου, μία υγιής ασφαλιστική εταιρεία, η Αγροτική Ασφαλιστική. Εταιρεία, με Φήμη και Πελατεία, Εργαζόμενους και Συνεργάτες, με άψογη, τριών και πλέον δεκαετιών, διαδρομή.

Μια ασφαλιστική εταιρεία με Κέρδη, με Αποζημιώσεις, με Φόρους και …με το προνόμιο να είναι η μόνη, εν περιόδω κρίσης, που επιλέχτηκε να αγοραστεί από έναν ηγέτη, παγκόσμιου βεληνεκούς ασφαλιστή, την ERGO!

Την ERGO, που βλέπει το deal να μην ολοκληρώνεται, για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς της.
Την ERGO, που το “πάθημά” της το βλέπουν και άλλοι υποψήφιοι επενδυτές για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και …διδάσκονται!

  • Γιατί η πρώτη Τράπεζα της Ελλάδος εκτίθεται και εκθέτει;
  • Γιατί η πρώτη Τράπεζα της Ελλάδος επιδιώκει με αμφισβητούμενους τρόπους πρόσκτηση ασφαλιστικών εργασιών;
  • Γιατί η πρώτη Τράπεζα της Ελλάδος προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες σε όσους ισχυρίζονται ότι δύσκολα στην Ελλάδα πραγματοποιούνται αυτά που συμφωνούνται;
  • Γιατί η πρώτη Τράπεζα της Ελλάδος δίδει αφορμές σε οργανώσεις του κυβερνώντος κόμματος να εγείρουν ζητήματα και να απειλούν για διερευνητικές διαδικασίες;

Τα ερωτήματα ίσως αδικούν πρώτα την ισχυρότερη ελληνική Τράπεζα και ύστερα όλους τους άλλους.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας