Παραγωγή ασφαλίστρων 7μήνου 2015

3

Βαρύτατο πλήγμα στις ασφαλίσεις Ζωής επέφεραν τα Capital Controls, όπως καταδεικνύεται από την παραγωγή επταμήνου που δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Τον μήνα Ιούλιο καταγράφηκε αντιστροφή της θετικής πορείας των Ασφαλίσεων Ζωής, αφού τον συγκεκριμένο μήνα η παραγωγή ασφαλίστρων υπέστη σημαντική μείωση  (-17%) ως προς την παραγωγή του Ιουλίου 2014. Επίσης οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών αντέστρεψαν την μηνιαία αύξηση παραγωγής που είχαν καταγράψει τον Ιούνιο (+2,8%), με μεγάλη πτώση -12,7%. Ως αποτέλεσμα, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το επτάμηνο του 2015 επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος μετά την άνοδο που είχε καταγράψει στο χρονικό διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2015.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη μηνιαία καταγραφή της εξέλιξης της Παραγωγής ασφαλίστρων, που πραγματοποιεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και τη μελέτη που εκπόνησε για την Παραγωγή Ασφαλίστρων επταμήνου (Ιανουαρίου – Ιουλίου) 2015. Στην έρευνα συμμετείχαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95,8% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση πλήρη στοιχεία της αγοράς έτους 2014).

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε: «Όπως είχαμε προβλέψει οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η επιβολή των capital controls επέδρασαν αρνητικά στις εργασίες των ασφαλιστικών εταιριών αναστρέφοντας τη θετική πορεία των προηγούμενων μηνών. Ζητούμενο είναι η νέα κυβέρνηση να εργαστεί εντατικά για την επαναφορά της σταθερότητας και του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς.».

Περισσότερα για την έρευνα της ΕΑΕΕ εδώ.